4 oktober 2018 – Ecolution meert mogelijk af in Hofvijver in Den Haag

De Ecolution, de duurzame zeilboot van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels, gaat mogelijk dobberen in de Hofvijver in Den Haag.

Lees verder


21 juni 2018 – Koning aan het roer van Ecolution

Na de opening van de nieuwe spoorlijn tussen Roodeschool en de Eemshaven stapte de koning aan boord van de Ecolution van wijlen Wubbo Ockels.

De vorst is uitgenodigd voor een tocht met het vlaggenschip van de waterstofcampagne van Groningen en dat heeft hij geweten. De tijdelijke bemanning van de zeilboot bestaat naast de Groninger commissaris van de Koning René Paas en gedeputeerde Patrick Brouns uit een select groepje ondernemers uit het gebied.

Lees verder


20 juni 2018 – Bezoek Koning Willem Alexander aan de Ecolution

Een foto-impressie over het bezoek van Koning Willem Alexander aan de Ecolution in de Eemshaven.

Lees verder


27 april 2018 – Koningsdag

Op Koningsdag stond de koningklijke familie stil bij het scherm waarop de Ecolution te zien is.

Lees verder


17 april 2018 – Werkzaamheden Ecolution

In verband met de aanstaande trip naar het Geminipark worden op de werf de laatste werkzaamheden uitgevoerd en wordt het schip weer te water gelaten. Ook dit werd vastgelegd door Koos Boertjens.

Lees verder


10 april 2018 – Ecolution wordt vlaggenschip van waterstof-campagne Noord-Nederland

De Ecolution, de zeilboot van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels, wordt het boegbeeld van de noordelijke campagne die waterstof als nieuwe energiebron gaat promoten.

De boot wordt op de werf van Next Generation Shipyards, in de haven van Lauwersoog, omgebouwd voor waterstof-aandrijving. Dat gebeurt op initiatief van het Top Dutch-campagneteam van de drie noordelijke provincies.


9 april 2018 – Ecolution verandert van kleur

Op 6, 7 en 8 april is er weer druk gewerkt aan de Ecolution. Naast NG Shipyards waren er ook nu weer een aantal vrijwilligers present om aan de slag te gaan. Vanwege de plannen die op stapel staan wordt het schip grondig opgeknapt en verandert het van kleur. Over de plannen kunnen we nu nog niet verder uitweiden maar de verandering van kleur kunnen we alvast wel laten zien.

Lees verder


10 maart 2018 – Ecolution uit het water voor opknapbeurt

Op 10 maart 2018 is de Ecolution door NG Shipyard uit het water gehesen voor een grondige opknapbeurt. Vrijwilligers en schipper hebben het schip naar de werf gevaren. Vele vrijwilligers waren hierbij aanwezig en maakten een start met de schoonmaak van het schip.

Lees verder


2 mei 2016 – De Ecolution aan de vooravond van een grote verbouwing

De Ecolution is een schip vol duurzame technieken en toepassingen, die na tien jaar weer aan een update toe zijn. Daarnaast is er het ambitieuze plan om in 2017 of 2018 rond de Noordpool te varen en daarvoor zijn ook aanpassingen nodig. Het schip wordt dus geheel up to date gemaakt en zal zo weer voorop gaan varen in de duurzame vaart. Er staat veel te gebeuren op technisch vlak en dat vormt het perfecte moment voor een gesprek met de bouwer en verbouwer van de Ecolution: Albert Keizer.

Lees verder


14-16 januari 2016 – Eurosonic Noorderslag

Op 14, 15 en 16 januari was de stichting WadDuurzaam (eigenaar van de Ecolution) te gast in Groningen bij het festival Eurosonic Noorderslag. De Ecolution maakte hier deel uit van het duurzame paviljoen Summerlabb. Dit is een rondreizende stad van de toekomst waarin samen met partners, van multinationals tot onderwijsinstellingen, een kijkje in de toekomst wordt gegeven op het gebied van duurzame innovaties.

Tijdens deze drie dagen kwamen tientallen schoolklassen vanuit heel Noord-Nederland op bezoek om op een leuke en uitdagende manier kennis te maken met duurzame innovaties en bedrijven. 

Lees verder …


18 september 2015 – Bezichtiging Ecolution op Groninger Waddendag

De Ecolution, het duurzame zeilschip van Wubbo Ockels, komt op 3 oktober naar de Oosterhaven in Groningen. Het schip was er, zoals op de foto te zien is, vaker –het is in de stad gebouwd en gedoopt– maar niet eerder voor een openbare bezichtiging.

Lees verder …


31 juli 2015 – De Ecolution is weer thuis

Na ruim een jaar in Willemstad, Curaçao, te hebben gelegen, is de Ecolution, het energiezuinige woon- en zeilschip, bedacht door astronaut Wubbo Ockels, weer thuis in Nederland. Het schip werd vanochtend rond 12.00 uur feestelijk onthaald in de haven van Lauwersoog.

De initiatiefnemers van de Stichting WadDuurzaam hebben hiermee een blikvanger van formaat binnengehaald.

Lees verder …


12 augustus 2010 – Duurzaam zeiljacht moet ook luxe zijn

Het ecologisch verantwoorde zeiljacht van natuurkundige Wubbo Ockels straalt luxe uit. Vier toiletten aan boord, vloerverwarming en een stoomcabine in de douche. De energie komt van de wind. „Als ik de wind zelf heb binnengehaald, dan mag ik die toch ook gebruiken?”

Joos Ockels streelt over een stukje vloerbedekking dat zojuist gelegd is in het ruim van de Ecolution-84. „Bijna vijfennegentig procent duurzaam geproduceerd”, zegt de echtgenote van Wubbo Ockels, terwijl ze een bezichtiging verzorgt van het schip. Op de Groningse werf No Limit wordt met man en macht gewerkt om het schip klaar te krijgen voor de doop, morgen, door Joos en de burgemeester van Groningen. Wubbo Ockels is op het dak met een boormachine in de weer.

Lees verder