Op 14, 15 en 16 januari was de stichting WadDuurzaam (eigenaar van de Ecolution) te gast in Groningen bij het festival Eurosonic Noorderslag. De Ecolution maakte hier deel uit van het duurzame paviljoen Summerlabb. Dit is een rondreizende stad van de toekomst waarin samen met partners, van multinationals tot onderwijsinstellingen, een kijkje in de toekomst wordt gegeven op het gebied van duurzame innovaties. Tijdens deze drie dagen kwamen tientallen schoolklassen vanuit heel Noord-Nederland op bezoek om op een leuke en uitdagende manier kennis te maken met duurzame innovaties en bedrijven. Zo was bijvoorbeeld de Gasunie aanwezig met een installatie waar bezoekers zelf waterstof konden produceren door op een hometrainer te fietsen en liet Bredenoord met de Mobile Solar Plant een milieuvriendelijk alternatief voor diesel generatoren zien.

Met een stand in het paviljoen en een team aan rondleiders aan boord van de Ecolution werd ons de oren van het hoofd gevraagd over o.a. de Noordpool plannen en dachten de kinderen enthousiast mee over welke soorten energie de Ecolution allemaal vooruit kan stuwen. Alle schoolklassen mochten een kijkje nemen op de Ecolution, nadat een vrijwilliger van de stichting wat achtergrondinformatie had verteld over het schip.

Hoogtepunt was het bezoek van de Ecotwins Laurens en Gabriel Dufour die niet alleen echte energie experts blijken te zijn, maar dit ook enthousiast kunnen overbrengen aan een zaal met belangstellenden. Naast het scholenprogramma werden veel nieuwe contacten gelegd met energie professionals tijdens events van Gasunie en Energy Valley. Vereerd waren wij met het bezoek van o.a. de Bisschop van Groningen-Leeuwarden, monseigneur de Korte, die samen met de Commissaris van de Koning de heer Van den Berg uitgebreid de tijd nam de plannen met de Ecolution tot zich te nemen. Het waren drie fantastische en inspirerende dagen voor zowel het publiek als WadDuurzaam. Door bij te dragen aan dit soort evenementen hoopt WadDuurzaam vele mensen te inspireren en te activeren in het maken van duurzame keuzes en om partijen met elkaar te verbinden. Wilt u weten bij welke evenementen de Ecolution nog meer aanwezig is, houd de website of het twitteraccount van de stichting WadDuurzaam goed in de gaten.