Scroll door de verschillende evenementen die de Ecolution heeft bezocht.

U zult een verscheidenheid aan beeldmateriaal vinden voor een impressie van deze evenementen.

3 augustus 2018 – Tall Ship Races 2018 Harlingen

The Tall Ship Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor zeilende trainingsschepen. Dit zeilevenement vindt iedere zomer plaats, waarbij elk jaar een andere route en start-en finishhaven.

In 2018 is het historische Harlingen de finishhaven voor circa 100 grote zeilschepen met aan boord duizenden trainees uit ruim 30 landen. Een indrukwekkend schouwspel. Vervolgens blijven de schepen in Harlingen liggen waar ze door de belangstellenden kunnen worden bezocht.

De Ecolution is, mede dankzij de provincie Groningen, op dit evenement aanwezig waardoor talloze bezoekers het schip kunnen bezichtigen en informatie krijgen over de mogelijkheden van waterstof.

Lees verder


19 april 2018 – Geminipark

Op 19 april 2018 vaart de Ecolution op verzoek van RABO Bank, Provincie Groningen, Gasunie en TopDutch naar het windmolenpark Gemini, 85 km boven Ameland en Schiermonnikoog. Hier worden vanaf het schip de Lynx uit Delfzijl filmopnames gemaakt van de Ecolution die later, op Koningsdag 27 april 2018 in Groningen, op een groot scherm getoond zullen worden. Dit alles om de transitie naar Waterstof te promoten.

Met de hulp van 10 vrijwilligers vaart schipper Michel Sarolea ’s nachts bij Lauwersoog het zeegat uit en zet koers naar het Geminipark. Het was een zonovergoten dag, perfect voor filmopnames.

Lees verder