SAIL Amsterdam 2015


RTLZ aan boord van de Ecolution tijdens de SAIL-in

Bekijk de video op de site van RTLNieuws

RTLZ was bij Sail aanwezig en voer tijdens de SAIL-in mee op de boot van wijlen Wubbo Ockels: de Ecolution. Ockels wilde met de zeilboot laten zien dat luxe en duurzaamheid elkaar niet uitsluiten. Verslaggever Hella Hueck laat zien hoe duurzaam de boot is.

Aan de onderkant van zeilschip de Ecolution zitten twee propellers. Op het moment dat de boot snelheid maakt, gaan de schroeven door de stroming van het water draaien. De energie die de propellers zo tijdens het zeilen opwekken wordt opgeslagen in accu’s die zijn ingebouwd in het schip.

Voor Wubbo Ockels was de boot niet zomaar gebouwd:

  • De bouw startte in 2007
  • In juli 2010 is hij pas te water gelaten
  • Bouwkosten: 3,5 miljoen euro
  • En zo licht als een veertje is hij ook niet: 13.000 kilo aan accu’s

Maar duurzaam is de boot wel. Een dag zeilen levert voldoende energie op om vijf dagen comfortabel te kunnen leven. Er is wel een dieselmotor, maar die wordt alleen gebruikt voor noodgevallen

Bekijk de video op de site van RTLNieuws

Ook RTV-Noord was aanwezig op SAIL: Groninger schepen op weg naar Sail Amsterdam

De Ecolution is aanwezig op SAIL 2015!

Van 19 t/m 23 zal de Ecolution aanwezig zijn op de 9e edite van SAIL Amsterdam. Het schip komt zo weer terug op het evenement waar het in 2010 haar eerste publieke optreden had.

SAIL 2015 heeft als subtitel “Van Gouden verleden naar Gouden toekomst”. Wij zien onszelf graag als trendsetter richting deze Gouden toekomst. De Ecolution zorgt waar ze ook is altijd voor  discussie over duurzaamheid en dat is natuurlijk precies wat we willen. De Gouden toekomst is er niet in een dag; maar als we bij elke keuze in elk geval een stap in de goede richting zetten, hoe klein ook, komen we er vanzelf. Discussie en bespreekbaarheid is daarin altijd de eerste stap.

Neemt u met ons die eerste stap? Bezoek ons op SAIL Amsterdam!